Εκδήλωση DataPro «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση»

H Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ως επικεφαλής εταίρος του έργου «DataPro-Αναβαθμίζοντας την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στην ΕΕ μέσα από την Απόκτηση Νέων Δεξιοτήτων» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, Βασική Δράση 3 – σας προσκαλεί στην Εκδήλωση με θέμα «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 13:00-15:00 μμ. μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Το DataPro, που ξεκίνησε στις 03/09/2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 02/03/2021, απευθύνεται στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που απασχολούνται στον τομέα της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO Officers) και στοχεύει στην αναβάθμιση και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων στη μετά την υιοθέτηση του Κανονισμού της ΕΕ 2016/679 εποχή. Εξετάζεται το νέο κανονιστικό πλαίσιο συμμόρφωσης των επιχειρήσεων και επαγγελματιών και επιχειρείται η σύγκλιση των συστημάτων αναγνώρισης προσόντων των DPOs που εφαρμόζονται στο εκάστοτε εθνικό σύστημα των συμμετεχουσών χωρών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εργασιακής κινητικότητας. Το έργο εκπονείται από ένα σχήμα τριών χωρών απαρτιζόμενο από οργανισμούς της Ελλάδας, της Κύπρου και της Γερμανίας.

Θέμα της εκδήλωσης είναι οι αλλαγές που έχει επιφέρει η υιοθέτηση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 στον επιχειρηματικό κόσμο πανευρωπαϊκά και η προσαρμογή της ελληνικής πραγματικότητας, η ανάδυση του νέου επαγγελματικού περιγράμματος των Υπευθύνων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPOs) και του ρόλου τους εντός των επιχειρήσεων καθώς και η σύνδεσή τους με την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα.

Για να την παρακολουθήσετε, παρακαλούμε να εγγραφείτε στο https://zoom.us/meeting/register/tJUufu2qqT0iG9S7X-LlSGRvZX1cZB-eQ6oA. Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης θα σας σταλεί στο email που θα δηλώσετε την προηγούμενη μέρα.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να ανατρέξετε στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο DataPro πατήστε εδώ.

Πληροφορίες:


Attachments

Πρόγραμμα εκδήλωσης
View
Download